Audienţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate au depus Jurământul de credinţă Patriei

Astăzi, 8 septembrie curent, un grup de tineri ofițeri și-au inițiat cariera profesională în cadrul Serviciului de Informații și Securitate prin depunerea Jurământului de credință Patriei, în fața monumentului dedicat eroilor organelor securității statului. La eveniment au fost prezenți Alexandru Musteața, directorul Serviciului de Informații și Securitate, corpul de comandă al Serviciului, precum și membrii colectivului didactic al Institutului Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”.

 

În cadrul ceremoniei, directorul SIS i-a felicitat pe ofițeri și i-a îndemnat ca în activitatea lor să pună accent pe integritatea personală și profesională la un nivel amplificat, iar igiena de securitate să fie practicată până la nivel de reflex.

 

De asemenea, Alexandru Musteața a mulțumit cadrelor didactice ale Institutului Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” (INIS) și i-a felicitat cu ocazia consemnării celor două decenii de activitate a instituției, menționând progresele realizate în adaptarea la cerințele față de procesul de pregătire a ofițerului de informații, inițiativele academice și de cooperare cu societatea civilă.

 

Ofițeri, care astăzi au depus Jurământului de credință Patriei, vor urma un curs de formare profesională, unde vor însuși un ansamblu larg de competențe, cunoștințe și valori necesare unui ofițer al Serviciului de Informații și Securitate.