User menu

Vitalie Pîrlog, noul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate

La 21 decembrie 2017, Parlamentul Republicii Moldova l-a numit pe Vitalie Pîrlog în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.


Tot astăzi, noul director s-a întâlnit cu angajaţii Serviciului de Informații și Securitate. La investirea în funcţie a participat Andrian Candu, preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova şi Mihai Balan, ex-director al serviciului de intelligence.


În alocuţiunea sa, Andrian Candu a venit cu un mesaj de felicitare în adresa noului director al SIS, Vitalie Pîrlog, urându-i succese în activitate şi realizări frumoase în mandatul de asigurare a securităţii naţionale, împreună cu o echipă profesionistă. Preşedintele Parlamentului i-a adresat mulţumiri dlui Mihai Balan pentru profesionalism, corectitudine şi responsabilitate, demonstrate pe parcursul mandatului.


Vitalie Pîrlog a reliefat că va depune toate eforturile ca Serviciul de Informaţii şi Securitate să reprezinte instituţia care va apăra valorile fundamentale ale cetăţeanului, societăţii şi a statului.  Dumnealui a menţionat că-şi propune o agendă ambiţioasă pentru a asigura un cadru funcţional adecvat schimbărilor majore ale conceptelor securităţii naţionale. Printre priorităţi se enumeră dezvoltarea continuă a direcţiilor pe care este bazată politica instituţională şi creşterea capacităţii intelectuale şi operaţionale a Serviciului.  Un alt obiectiv vizează consolidarea şi promovarea culturii de securitate, în mod deschis, în acord cu responsabilităţile instituţionale legale şi cu interesul legitim al cetăţenilor Republicii Moldova.


Mihai Balan, ex-director al serviciului de intelligence, l-a felicitat pe Vitalie Pîrlog cu numirea în funcţie, urându-i realizări frumoase pe plan profesional.  Dumnealui şi-a exprimat aprecierea întregului efectiv pentru înalta competenţă profesională şi i-a îndemnat să activeze cu aceeaşi diligenţă pentru a putea răspunde provocărilor în adresa securităţii statului.

 

21.12.2017