User menu

SIS participă la Ziua Uşilor Deschise, organizată de către Parlamentul Republicii Moldova

Astăzi, 15 septembrie, de Ziua Internațională a Democrației, Serviciul de Informaţii şi Securitate participă, la invitaţia Parlamentului, la Ziua Uşilor Deschise. 


Cu această ocazie, în holul legislativului are loc o expoziţie a instituţiilor statului care raportează Parlamentului, printre care Serviciul de Informaţii şi Securitate, Centrul Național Anticorupție, Comisia Electorală Centrală, Banca Națională şi altele.

 

În cadrul acestui eveniment, Serviciul de Informaţii şi Securitate este reprezentat de către Centrul Antiterorist şi Detaşamentul cu destinaţie specială ,,Alfa”.


Standul SIS cuprinde echipamentul folosit pe timpul executării misiunilor de serviciu de către ofiţerii de informaţii şi securitate, o proiecţie de filme reprezentative pentru activitatea  instituţiei, precum şi materiale publicistice elaborate în cadrul politicii de promovare a educației de securitate.

 

Reprezentanţii Serviciului în cadrul evenimentului sunt dispuşi să ofere informaţii privind activitatea Centrului Antiterorist, interacţiunea acestuia cu alte organe ale statului, dar şi cu partenerii străini,  politica naţională antiteroristă, legislaţia în domeniu şi măsurile desfăşurate la nivel de ţară. Celor interesaţi le vor fi prezentate tendinţele de extindere a fenomenului terorismului şi explicate regulile de comportament în situaţii de criză teroristă, pentru a-şi putea asigura securitatea personală atât pe teritoriul ţării, cât şi în afara graniţelor ei. În acest sens, vizitatorilor standului li se pune la dispoziţie ,,Îndrumarul antiterorist”, care conţine recomandări instructiv-practice privind modalităţile de a acţiona şi reacţiona în anumite împrejurări sau situaţii, elaborat de către Serviciul de Informaţii şi Securitate.


Evenimentul oferă oportunitatea de a cunoaşte şi consolida legătura dintre Serviciul de Informaţii şi Securitate şi societate, precum şi se înscrie  în eforturile instituţiei de a deveni deschisă şi transparentă, atât cât permite specificul activităţii sale.

 

15.09.2017