User menu

Festivitatea de absolvire a promoției 2017 a Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate al SIS

Ceremonia de absolvire a unei noi promoţii de ofiţeri de informaţii şi securitate a avut loc astăzi, 24 iunie, la Institutul Naţional de Informaţii şi Securitate ,,Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS.


La festivitate au participat Roman Boţan, preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Balan, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, efectivul de comandă, corpul profesoral-didactic al INIS, precum şi rudele absolvenţilor.


Cu acest prilej, dl Mihai Balan i-a felicitat pe tineri pentru rezultatele obţinute şi i-a îndemnat să continue cu aceeaşi diligenţă, demonstrând valoarea şi eficienţa instituţiei, şi să contribuie la creşterea prestigiului acesteia. Dumnealui le-a urat succes și bun venit în echipă, accentuând că Serviciul pune mari speranţe în generaţia nouă de ofiţeri, exprimându-şi convingerea că vor deveni specialişti performanţi, capabili să asigure securitatea statului, societăţii şi a cetăţeanului.


În discursul său, directorul SIS a evocat că actuala promoție este una simbol, deoarece în acest an, Institutul va aniversa 15 ani de la constituire, reuşind în această perioadă să pregătească un număr mare de profesionişti care astăzi îşi exercită cu demnitate misiunea şi contribuie la realizarea aspiraţiilor legitime ale Republicii Moldova.


Mesajelor de felicitare s-a alăturat şi dl Roman Boţan, care le-a urat absolvenţilor să acţioneze cu fermitate, pricepere şi abnegaţie şi să slujească întotdeauna doar intereselor Patriei.


Rectorul Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate, Valeriu Furdui, în alocuţiunea sa a menţionat perseverenţa care au manifestat-o audienţii pe parcursul anului de învăţământ, reiterând importanța responsabilităților pe care urmează să și le asume, astfel încât să atingă standardele de performanță ale SIS.


Unul dintre absolvenţii promoţiei, din numele tuturor colegilor, a adus mulţumiri corpului profesoral pentru dăruirea, vocaţia şi implicarea în formarea lor ca viitori profesionişti în domeniul de intelligence.


La finalul ceremoniei, tinerilor ofiţeri de informaţii le-au fost înmânate certificatele de absolvire şi a fost dat citirii ordinul cu privire la repartizarea lor în direcţiile de activitate.


24.06.2017