User menu

Capacitățile speciale instituționale, discutate în cadrul ședinței Colegiului SIS

În cadrul ședinței Colegiului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, din data de 29 septembrie 2017, prezidată de către Mihai Balan, director al SIS, a fost examinată problematica forțelor speciale deținute de către instituție pentru identificarea, prevenirea și contracararea riscurilor de securitate.


Subiectul reprezintă un obiectiv strategic în activitatea de reformare a Serviciului, conform Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei de reformare a SIS.


În cadrul ședinței a fost realizată o prezentare amplă a stării de fapt, fiind evaluate rezultatele înregistrate, trecute în revistă deficiențele și analizată perspectiva fortificării și dezvoltării în continuare a capabilităților combative ale Serviciului.


Mihai Balan a atenționat despre necesitatea consolidării și impulsionării procesului de echipare a ofițerului de informații și securitate cu instrumente eficiente, pentru a face față provocărilor curente de insecuritate.


Totodată, directorul SIS a reiterat obligativitatea plasării principiului supremației valorilor democratice și drepturilor omului în calitate de reper primordial în procesul de asigurare a securității naționale.


Urmare a problematicilor stabilite, membrii Colegiului au adoptat o serie de decizii privind eliminarea disfuncțiilor constatate, stabilind termeni exacți de implementare a acestora.


29.09.2017