User menu

Tentativă de pătrundere în Republica Moldova a unei entităţi teroriste, contracarată de către ofiţerii SIS

În contextul desfăşurării măsurilor speciale de investigaţii pe profil de terorism internaţional, Serviciul de Informaţii şi Securitate a contracarat o tentativă de pătrundere pe teritoriul naţional, pe itinerarul aerian Istanbul – Chişinău, a unui cetăţean străin, originar din Tadjikistan, aflat în conexiuni cu entităţi extremist-teroriste internaţionale.

 

Bărbatul, in vârsta de 31 de ani, se afla în vizorul autorităţilor competente din ţara de origine, pentru raţionamente de securitate naţională şi conexiuni cu filiere jihadiste siriene.

 

În rezultatul verificărilor de securitate, ofiţerii SIS au identificat un complex de elemente confirmatorii a viziunilor şi convingerilor fundamentalist-islamice ale persoanei, fiind depistate un şir de materiale şi suporturi informaţionale explorate de către acesta în ţările din Orientul Mijlociu.

 

În conformitate cu procedurile şi standardele internaţionale, străinului i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova, persoana fiind returnată în ţara de origine.

 

02.02.2017