User menu

Invitaţie de presă

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova invită reprezentanţii mass-media să participe la faza finală a exerciţiului antiterorist comun ,,Strong Border 2017”.


Activitatea se înscrie în complexul de acţiuni orientate spre consolidarea sistemului naţional de prevenire şi combatere a manifestărilor teroriste şi a securităţii în regiune prin dezvoltarea parteneriatelor dintre serviciile speciale ale R. Moldova şi Ucrainei.


În cadrul evenimentului vor fi simulate mai multe situaţii cu tentă teroristă la frontieră, testate mecanismele de înştiinţare şi reacţie, precum şi verificată vigilenţa populaţiei. În acţiunile de pe teritoriul R. Moldova vor fi antrenate toate autorităţile competente în domeniul combaterii terorismului.


Faza finală a exerciţiului antiterorist se va desfăşura la 25 mai curent, în satul Giurgiuleşti, raionul Cahul.


Jurnaliştii sunt aşteptaţi la eveniment începând cu ora 15.00, în acest context, solicităm respectuos confirmarea participării până la data de 23 mai curent, ora 19.00, la adresă e-mail: press@sis.md.


Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta la numerele de telefon: 022239410 şi 067111066. Programul şi alte aspecte organizatorice vor fi discutate direct cu persoanele care vor da curs invitaţiei.


23.05.2017