User menu

Încă un mercenar reţinut de către SIS în comun cu MAI şi Procuratura

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în cooperare cu angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi ai Procuraturii municipiului Chişinău, au realizat un complex de acţiuni speciale de investigaţii, urmare a cărora a fost reţinut un cetăţean al R. Moldova, care a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina.

 

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, originar din stânga Nistrului, a fost reţinut pentru 72 de ore. În cadrul acţiunilor procesual-penale, acesta a cooperat cu organul de urmărire penală şi şi-a recunoscut integral vinovăţia pe marginea unei cauze penale iniţiate în baza prevederilor articolului 141 CP al RM ,,Activitatea mercenarilor”. La fel, au fost stabilite date conform cărora persoana a luptat de partea unei formaţiuni militarizate din or. Doneţk.

 

În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, persoana riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.

 

SIS atrage atenţia cetăţenilor R. Moldova asupra gravităţii şi a pericolului implicării în conflicte armate, la acţiuni militare sau la alte manifestări violente orientate spre răsturnarea  sau subminarea orânduirii constituţionale ori violarea integrităţii teritoriale a statului.

 

Video poate fi accesat la următorul link:

https://www.youtube.com/watch?v=J6WSQpsN54E

 

10.01.2017