User menu

Fost angajat MAI, reţinut pentru coruperea unei persoane cu funcţie de demnitate publică

Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura Anticorupţie şi Ministerul Afacerilor Interne au reţinut un cetăţean al Republicii Moldova, bănuit de coruperea activă a unei persoane cu funcţie de demnitate publică, săvârşită în proporţii deosebit de mari.


Bănuitul are 54 de ani şi este fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, ofiţerii de informaţii şi procurorii au acumulat dovezi în privinţa bărbatului care, pe parcursul lunii ianuarie curent, ar fi intervenit, prin intermediul unui mijlocitor, pentru a transmite conducerii MAI suma de 500 mii de lei cu scopul emiterii unui ordin cu privire la acordarea certificatelor de donaţie a armelor pentru 6 cetăţeni ai Ucrainei. În baza certificatelor acordate de către MAI al Republicii Moldova cetăţenii ucraineni îşi puteau înregistra legal armele în Ucraina.

 


Bănuitul a fost reţinut imediat după transmiterea celei de-a doua tranşe de bani, în valoare de 10000 de dolari SUA. În cazul în care va fi demonstrată vinovăţia, acesta riscă până la 12 ani de închisoare, cu amendă în mărime de până la 8000 unităţi convenţionale.

 

Video poate fi accesat la următorul link:

https://www.youtube.com/watch?v=hKJTacGMeT8&feature=youtu.be

 

17.03.2017