User menu

Exerciţiul antiterorist ,,Strong Border 2017”, faza finală

Astăzi, 25 mai, se desfăşoară  faza finală a exerciţiului antiterorist ,,Strong Border 2017”, organizat de către Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova în cooperare cu omologii ucraineni. În operaţiune sunt antrenate instituţiile sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului.


Evenimentul are ca obiectiv verificarea procedurilor specifice gestionării unor situaţii de criză. În acest sens, în satul Giurgiuleşti, raionul Cahul,  vor fi simulate mai multe incidente cu tentă teroristă la frontieră, revizuite mecanismele de înştiinţare şi reacţie, precum şi testată vigilenţa populaţiei.


Luând în considerare că derularea exerciţiului presupune introducerea regimului operaţiunii antiteroriste, SIS cere scuze pentru eventualele inconvenienţe create şi mulţumeşte pentru înţelegere. Totodată, avertizează populaţia să nu intre în panică, în condiţiile în care exerciţiile vor implica folosirea armamentului şi a altor efecte de luptă, precum şi  să urmeze recomandările forţelor de ordine.


Localnicii sunt îndemnaţi să evite în perioada menţionată deplasările neplanificate, să deţină asupra lor acte de identitate şi să colaboreze cu organele de ocrotire a normelor de drept despre situaţii şi persoane suspecte.


Serviciul de Informaţii şi Securitate reiterează că activitatea se înscrie în complexul de acţiuni orientate spre consolidarea sistemului naţional de prevenire şi combatere a manifestărilor teroriste şi asigurarea  securităţii în regiune prin dezvoltarea parteneriatelor dintre serviciile speciale ale R. Moldova şi Ucrainei.


25.05.2017