User menu

Evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, deconspirată de către SIS şi PCCOCS

Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au depistat şi anihilat o schemă de spălare de bani şi evaziune fiscală cu prejudicierea intereselor economice ale statului, estimate la circa 10 milioane de lei. La fel, au fost stabilite legături ale grupării infracţionale cu persoane provenite din ţările cu risc sporit de securitate.

 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, ofiţerii de informaţii şi procurorii au acumulat dovezi în privinţa fondării de către grupul infracţional a unui cazinou electronic şi practicarea în regim on-line a jocurilor de noroc, sfidând legislaţia în vigoare.

 

Membrii grupării, cu vârste cuprinse între 28 şi 50 de ani, au amenajat, în mod clandestin, o sală de joc, dotată cu rulete, dispozitive video, audio, tehnică sofisticată prin care se asigura conectarea la internet. Jocurile de noroc, în speţă, se realizau în etape succesive prin intermediul unui site, ce putea fi accesat doar din străinătate.

 

La fel, datele obţinute de către ofiţerii SIS şi procurori indică că, pentru serviciile prestate, agentul economic achita angajaţilor salariul oficial doar în proporţie de circa 30%, celelalte 70% - se achitau ,,în plic”. Ca urmare, prin săvârşirea evaziunii fiscale, anual, erau ratate încasării la bugetul de stat de milioane de lei.

 

În timpul percheziţiilor efectuate concomitent, de către ofiţeri de investigaţii ai SIS, procurori şi ofiţeri de urmărire penală din cadrul DGUP al MAI, la adrese de domiciliu, la o companie IT şi cazinoul clandestin, au fost ridicate sume băneşti în proporţii deosebit de mari, achitate neoficial angajatelor companiei, purtători de informaţie, recuzita cazinoului, inclusiv cărţi de joc cu elemente de identificare electronică şi jetoane, documente financiare, precum şi alte obiecte ce pot avea valoare probantă în cadrul cauzei penale.

 

Pe acest caz au fost reţinuţi patru membri ai grupării criminale, trei dintre aceştia au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, asupra arestului celui de-al patrulea învinuit instanţa urmând să se pronunţe astăzi.

 

În cazul în care le va fi demonstrată vinovăţia, aceştia riscă privaţiune de libertate  până la 10 ani.

 

Video poate fi accesat la următoarele link-uri:

https://www.youtube.com/watch?v=aTRapkjsFe8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=vNHyHH_1BKU&feature=youtu.be

 

14.02.17